Településfejlesztés 2014-2020

Készül a 2014-2020-as időszak Integrált Településfejlesztési Stratégiája Egerben. A következő évek gazdasági fejlődését meghatározó koncepció kapcsán helyi vállalkozókkal és a főiskola rektorával egyeztetett a polgármester.

Készül Eger Településfejlesztési Stratégiája. A koncepció a következő hat-hét évre meghatározhatja a város gazdasági fejlődését. A polgármester most helyi vállalkozókkal, a főiskola képviselőivel egyeztet az együttműködési lehetőségekről. Mint fogalmazott: elsősorban a helyben rendelkezésre álló tudásra kell alapozni a távlati terveket.
Sikeres, egri székhellyel rendelkező vállalkozókat is együtt gondolkozik a városvezetés a fejlődés lehetőségein. Felmerült az is, hogy a város egészségturisztikai profilját is erősíthetné.
Az Eszterházy Károly Főiskola már rendelkezik saját stratégiával. Most egy olyan portfólió elkészítéséről egyeztetett a rektor és a polgármester, ami a főiskola tudásbázisát a megfelelő szakterületeken hasznosítja.
A következő éveket meghatározó stratégia kialakításához egyébként az egriek segítségét is várja a városvezetés. Akár kérdőív, akár személyes vélemény formájában.