Lengyel-magyar koccintás

A Magyar-Lengyel Barátság Hetének kötött programjai mellett most a kikapcsolódásé volt a főszerep az egri strandon. Húsz lengyel meghívottal koccinthattak a vendéglátó egriek. A jeles eseményre elkészült a Lengyel-Magyar Barátság Bora is.

A Magyar-Lengyel Barátság Hetének kötött programjai mellett most a kikapcsolódásé volt a főszerep az egri strandon. Rázsi Botond alpolgármester köszöntötte a lengyel vendégeket. Azt mondta: érdemes lesz valamelyest később is visszalátogatniuk Egerbe, amikor már a belváros is teljes pompájában megcsodálható lesz. Elsősorban lengyel turisztikai szakemberek és újságírók vendégeskedtek az esten.
A meghívottak nem csak Eger, hanem a környék látványosságait is meglátogatták. Jártak Mátraderecskén és Kékestetőn is. A turisztikai kínálat egyeztetése mellett az est célja szorosabb, akár baráti kapcsolatok kialakítása volt, a két nemzet kapcsolatának mintájára.
A finom falatok mellett jó egri borok is hozzájárultak az oldott hangulathoz. A négy egri borász által készített különlegességet, a lengyel-magyar barátság borát is A legtöbben fürdőruhát is hoztak magukkal.