Sportcentrumban az utánpótlás

Az Egri FC Kft. felszámolása után az MLSZ döntése értelmében kizárták a egyesület minden csapatát a 2013/14-es bajnoki küzdelmekből. Az utánpótlás csapatok – versenyen kívül – az Egri Sportcentrum SE folytathatják a küzdelmeket az MLSZ és a Sportcentrum közötti megállapodás értelmében. A négy országos bajnokságban játszó korosztály közül csak kettő élt a lehetőséggel, az U17 és U21 játékosai eligazoltak máshová.

A Bozsik programban szereplő fiatalabb korosztályok, valamint az U14 és U15 átigazol az Egri Sportcentrum SE-be, az U17 és U21 viszont nem. Eligazoltak máshová, úgyhogy a tavaszi szezonban ők egri színekben nem fognak pályára lépni – tájékoztatott a jelenlegi helyzetről Harmati Péter, az Egri Sportcentrum SE elnöke. Az önkormányzattal – szóban – már megállapodtak a pályahasználattal és a pénzügyi támogatással kapcsolatban. Írásos formában erre akkor kerülhet sor, amikor közgyűlési határozat születik a pályahasználatról, melynek jelenleg még az Egri FC a kedvezményezettje. Harmati Péter elmondta, a jövő évi koncepció és a 2014/15-os TAO-pályázat kidolgozása egyszerre történik majd.
Mint azt az elnök elmondta, a költségek nagy részét, 80-90 %-t az utaztatás és az edzői bérek és járulékok teszik ki. Az éves költségvetés – az edzők tájékoztatása szerint – 22 millió forintot tesz ki, csak az utánpótlás csapatok versenyeztetése esetén. Harmati Péter kérdésünkre hangsúlyozta, ha lesz is felnőtt csapat, azt más egyesületben, vagy más formában kívánják megvalósítani. Szeretnének felnőtt csapatot, de nem minden áron, először az utánpótlás helyzetét kívánják megerősíteni.