Petíció a belvárosért

Az egyik közösségi oldalon szerveződött, magánszemélyekből álló csoport petíciót nyújtott be az önkormányzathoz a belváros-rehabilitációval kapcsolatban. Bár a rekonstrukció már javában zajlik, azt kívánják elérni, hogy változtassanak a Dobó tér kivitelezési tervein, illetve a Végvári vitézek szobra elhelyezésén. Az ügyben rendkívüli közgyűlés összehívását kérik a városvezetéstől.

Mintegy háromszáz aláírást gyűjtöttek össze annak érdekében, hogy változtassanak a Dobó tér átépítésének tervein. A petícióban, amelyet a város részéről Sós István alpolgármester vett át, a civilek azt írják, hogy szerintük a kiemelt projekt a Dobó térre vonatkozó része nem kellően átgondolt, jobbára megalapozatlan, műemlék- és örökségvédelmi, építészeti, valamint turisztikai szempontból is komoly aggályokat vet fel. A kezdeményező szerint bár már folynak a munkálatok, még most sem késő változtatni a terveken.
Sós István alpolgármester, aki egyben az Egri Városszépítő Egyesület elnöke, a petíció átvételekor arra hívta föl a tiltakozók figyelmét, hogy a kérdésben megoszlanak a vélemények, így a tiltakozóknak is tiszteletben kell tartaniuk mások álláspontját.