Csillagok között

Ismét egyszerre, közösen bontották az Egri Csillagot a termelők. Gál Tibor borász azt mondta: 2013-ban az eddigi termelőkhöz három újabb csatlakozott, most húsz borász mutatta be fehér cuvée-jét a főiskolán. Tavaly már elkészült az első grand superior is, Gál Tibor úgy látja: öt éven belül világhírű bor lehet a Csillag. Az Egri Csillag Fesztivált május 2-án és 3-án rendezik meg.

Az Egri Vitézlő Oskola hozta be az első palack Egri Csillagot. Március 15-e a forradalom ünnepe, de négy éve az Egri Csillag napja is – mondta Gál Tibor borász a Líceum aulájában, ahol átadták az első 2013-as Csillagot a polgármesternek. Habis László úgy fogalmazott: a délelőtti ünnepségen arra hívta fel a figyelmet, hogy március 15-e a hit ünnepe is. Az Egri Csillag bemutatója is erről szól. Az egri borászok hitéről tanúskodik, a munka becsületébe, az összefogásba vetett hitről. A magnum palackból a polgármester töltötte ki az első pohár Csillagokat.
A márkaépítés része a közös bontás is.
Március 15-én este, egyszerre mutatkozik be a borvidék minden Egri Csillaga. Korábban nem kerülhet a polcokra. A Líceum dísztermében most húsz borász mutatta be a 2013-as Csillagát.A fehér cuvée a bikavér párjaként 2010-ben született meg. Az összefogást, a borászok közös gondolkodását szimbolizálja. Tavaly már megjelent a piacon az Egri Csillag grand superior is. Az eddigi termelőkhöz három új csatlakozott, ez azt jelenti, hogy egyre többen szeretnének Egri Csillaggal is megjelenni a piacon – jelentette be Gál Tibor szervező. Idén május elején, 2-án és 3-án lesz az Egri Csillag Fesztivál. Szeretnének egy olyan különleges fesztivált rendezni, amely a város szimbóluma is lehet.
A magyar történelem legfontosabb napja, március 15., 1552 és az Egri Csillag – ezek tökéletes környezetet kívánnak – mondta Liptai Kálmán rektor utalva a főiskola dísztermére. Amikor bort iszunk – bár a jelenben örülünk -, a múltat isszuk, a múlt napfényét, a régi tőkék erejét – tette hozzá a rektor.