Asztalitenisz Hungarian Open

A Magyar Paralimpiai Bizottság Hungarian Open elnevezésű egri nemzetközi asztalitenisz versenyén 24 ország 121 versenyzője állt asztalhoz. Három londoni paralimpiai győztes, köztük a magyar Pálos Péter is ott volt a mezőnyben. Szombaton, egyéniben a magyarok három-három arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek, míg vasárnap újabb három arany- és bronzérem volt a magyarok mérlege.

Két magyar paralimpikon, Pálos Péter és Bereczi Dezső bemelegít. Már itt is elég gyorsnak tűnik a labda, később, a versenyen még ennél is gyorsabb labdameneteket láthattak a nézők. A 20-as szorzójú egri világkupa versenyen a londoni paralimpiai győztes, Pálos Péter egyesben és egy koreai játékossal párban csapatban is egyaránt aranyérmes lett. Olimpiai bajnokunk hullámzó teljesítménnyel, többször 3-2-re nyerve lett első a 11-es kategóriában. A vasárnapi csapatmérkőzés döntőjében 0-2-ről fordított belga ellenfelével szemben, akit korábban már az egyéniben is legyőzött.
A szintén paralimpikon Csonka András hasonló utat járt be Páloshoz. Egyéniben minden ellenfelét legyőzve, szettet sem vesztve nyert a 8-as kategóriában, míg csapatban Zborai Gyulával és Gregor Zoltánnal szintén aranyérmes lett. Fontos világranglista pontokat szerzett a szlovák paralimpiai ezüstérmes, Csejtey Richárd legyőzésével. A nőknél, a 8-as kategóriában Arlóy Zsófia egyéniben lett első. A magyar csapat összesen hat arany-, három ezüst- és hat bronzéremmel zárta az egri Hungarian Opent.
Az idei év kiemelt versenye a szeptemberi, pekingi világbajnokság lesz. Itt hét magyar indulhat majd.