Agria AutArt

Egyikük sem festő vagy szobrász, nem hivatásszerűen készítenek fafaragásokat vagy kisplasztikát – hobbiművészek mutatkoznak be évente egyszer az Agria AutArton, az egri autodidakta művészek kiállításán. Most 54 alkotó 130 munkáját állították ki.

A hétköznapok hősei, a helyi értékek képviselői – így mutatta be Fűrész János szervező, az Ezüstidő Szabadidős Egyesület elnöke az Agria AutArt művészeit. Ötvennégy hobbiművész hozott a 6. Aut Art kiállításra 130 alkotást.
Palotai Zsuzsanna, a város Humán Szolgáltatási Irodájának vezetője arról beszélt: a kiállításon azt látta, hogy akik ezeket a műveket készítették, tartalmas hobbit választottak. További alkotásra buzdította őket, hogy megtalálják a kiteljesedést az életükben. Úgy érzi: a nézőknek is szükségük van ezekre az alkotásokra.
Sokszor nehéz megtalálni a határokat, hol kell megállni témában, színben, formában – ezt már Herczeg István grafikus – festőművész mondta megnyitójában.Azt is elmondta: negyven éve kíséri figyelemmel az egri alkotókat.Kisplasztika, festmény, fafaragás, tűzzománc, tájkép, népies és nonfiguratív – technikában, témában is olyan sokszínű a kiállítás, mint ahonnan az alkotók érkeztek. Szinte minden pálya, szakma képviseltette magát.
Az egri autodidakta képzőművészek tárlata március 31-éig látható a Szent Hedvig Kollégiumban.