Országjáráson Kövér László

2010-ben a gödör alján volt Magyarország, negyed millió ember veszítette el a munkáját és ötszáz milliárddal volt kevesebb a költségvetésben – mondta Kövér László Egerben. Az országgyűlés elnöke országjáró körútjának egri állomásán beszélt arról, hogy milyen munkát végzett a kormány az elmúlt négy évben. Kiemelte a gazdaság erősödését, a rezsicsökkentést és azt, hogy kormányzásuk alatt 280 ezer ember állhatott munkába.

Négy évvel ezelőtt a csőd szélén állt az ország, ötszáz milliárdos hiány mutatkozott a költségvetésben, a baloldali kormányzás idején 250 ezer ember veszítette el a munkáját, innen kellett újra építeni az országot – mondta Kövér László. A házelnök hozzátette: az elmúlt négy évben hétszáznál is több olyan törvényt fogadott el az országgyűlés ami nemcsak a gazdasági szereplőknek, egészségügyi dolgozóknak vagy pedagógusoknak, hanem minden magyar embernek segített. Kövér László fontos eredménynek tartja, hogy a Fidesz kormányzása alatt 2,7%-al növekedtek a magyar gazdasági mutatók, 2010-hez képest mára 280 ezerrel több ember dolgozik. Mint mondta: agresszívebb kampányra számított, és bíztatónak nevezte azt, hogy az elmúlt időszakban a Fidesz országszerte több mint kétmillió aláírást gyűjtött össze.
Kövér László úgy fogalmazott: bíznak a választók szavazataiban, ha pedig a Fidesz kormányon marad folytatják a rezsicsökkentést és találnak megoldást a devizahitelesek problémáira is.