Fodor Gábor: A szabadság a tét!

A mostani választás tétje a szabadság – mondta Fodor Gábor a Köztársasági Szalonban – a szabadság fog jólétet teremteni, jólét és szabadság kéz a kézben jár. Fodor Gábor szerint a Fidesz-kormány antiliberális, a liberális pártra pedig azért van szükség, hogy szembesítse az embereket azzal, hogy lehet másként is csinálni, mint a kormány teszi. Azt is hozzátette: akármi is lesz a választás kimenetele, négy év szünet után újra lesz liberális párt a parlamentben.

Az áprilisi választás tétje a szabadság – ez az, amit az elmúlt években elvett tőlünk a kormány – ezt Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke mondta az egri Köztársasági Szalonban. Úgy fogalmazott: ez a választás újra nyugati polgárokká tehet minket – szemben azzal a politikával, amit a Fidesz folytat, amely a kelethez sorolja az országot. A liberális politikus úgy látja: a szabadság fog jólétet teremteni.
– Azt akarjuk, hogy ebben az országban újra olyan polgárok legyenek, akik egyenes gerinccel, önállóan, nem az állami kegytől és hatalomtól függően tudnak kiállni, becsülettel vállalni a véleményüket és büszkék arra a szabadságra, amelyért évszázadok óta az elődeink küzdöttek – mondja Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke.
A Fidesz- kormány antiliberális – állapította meg Fodor Gábor. Magyarország boldogtalan ország, tele elkeseredett emberekkel, zuhan az életszínvonal, az ország egy kudarc, a szégyenpadon ülünk – fogalmazott a liberális politikus. A Fidesz-kormány lényege a hatalom – mondta -, az ország nem jut előre, ha bezárkózik, központosít. Arról is beszélt: akármi is lesz a választás kimenetele, négy év után újra lesz liberális párt a parlamentben. A választás gondolkodásbeli változást hozhat: nem lesz többé félelem, eltűnik az urambátyám rendszer, nem lesz, aki félti az egzisztenciáját, ha felemeli valami ellen a szavát.