Szalóczi: szabad sajtót, működő parkolóházat!

Végre tisztázhatja a városvezetés a parkolóház körül felmerült kérdéseket, a rendkívüli közgyűlésen – ezt várja el Szalóczi Géza. Az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje ezen túl az egri sajtóorgánumok szabad véleménynyilvánítása mellett emelt szót.

Sok a tisztázatlan kérdés a parkolóház körül – mondta Szalóczi Géza. A Kormányváltás képviselőjelöltje szerint ezek megválaszolására jó alkalom lesz a pénteki rendkívüli közgyűlés.
A képviselőjelölt a szabad sajtó napjáról is megemlékezett. Egy tegnap megjelent, az egyik helyi rádiót érintő írásra utalva elmondta még: a sajtó korlátozása elfogadhatatlan. Különösen, ha a városvezetés és egy magánmédium egyezsége akadályozza a szabad újságírást. Szalóczi szerint nyilvánosságra kellene hozni a szóban forgó dokumentumokat.

Az önkormányzat közleményt adott ki a témában. E szerint a cikket megjelentető sajtóorgánumok a sajtóetikai szabályokat lépték át azzal, hogy nem kérték a másik fél álláspontját. A leírtak a közlemény szerint kacsának minősíthetők, a megfogalmazott vádak pedig hamisak. Az önkormányzat közleménye szerint az, hogy egy szerkesztőség volt munkatársa milyen kapcsolatot ápol egykori munkaadójával, már magánügy.