Partnerségi program

Szakmailag jól előkészített és viszonylag zökkenőmentes volt a közigazgatás reformja, melyhez hasonló mértékű átalakítás az elmúlt harminc-negyven évben nem történt Magyarországon. -mondta dr. Rétvári Bence parlamenti államtitkár az Egerben megtartott kormányhivatali konferencián. A programon nemcsak az eredményekről számoltak be, hanem bemutatták a Magyary Program 2014-2020-as fejlesztéseit is.

Partnerségi program címmel indított kormányhivatali konferenciasorozatot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, melynek célja a Magyary Program, a Jó Állam koncepció és a közigazgatás-fejlesztés eredményeinek megismertetése.
A közigazgatás reformjának eredményeit értékelve dr. Rétvári Bence parlamenti államtitkár elmondta: óriási léptékű átalakítás történt az elmúlt időszakban, hasonló reform nem volt az elmúlt harminc-negyven évben, a fejlesztés európai szinten is példaértékű.
Hozzátette: a reform szakmailag jól előkészített és viszonylag zökkenőmentes volt. Az átalakítás legfontosabb eleme a kormányablakok átadása, számuk év végére elérheti a háromszázat. Az államtitkár úgy fogalmazott: a cél az állampolgárok ügyintézésének megkönnyítése, az adminisztráció csökkentése volt. Jelenleg 260 a kormányablakban elintézhető ügytípusok száma, de bíznak abban, hogy az év végére ez a szám akár 8-10 szeresére is növekedhet. A Magyary Program évről évre megújul, a 2014-2020-as időszak tervei között szerepel még a kormányablakok folyamatos kiterjesztése, a rendszer finomítása.