Ki tud többet Egerről?

Többek között az egri tanítóképzőről összeállított kvízre kellett válaszolniuk a diákoknak a Ki tud többet Egerről? városismereti vetélkedő döntőjén. Tizenkét középiskola kilencedik osztályos tanulói háromfős csapatokban mérték össze tudásukat a Forrásban. Első helyezést a Neumann János Középiskola és Kollégium tanulói értek el.

Barta Enikő az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskola tanulója a Falak ereje nem a kőben van című esszépályázatra írt nyertes munkáját olvasta föl a Ki tud többet Egerről? döntő fordulóján. A pályázatot a Dobó István Gimnázium magyar munkaközössége hirdette meg. A Dobó több mint harminc éve rendez városismereti vetélkedőt. A szervezők idén az Egri séták nem csak egrieknek könyvsorozat negyedik kötetét és az egrirege.hu honlapot jelölték ki felkészülés céljául. Ezen kívül egyéb forrásokból is tájékozódhattak a tanulók Eger nevezetességeiről. Csontosné Mészáros Katalin igazgató elmondta, a vetélkedő célja, hogy a diákok minél jobban megismerjék Eger történelmét.
A vetélkedő előtt a tanulóknak előzetes feladatot kellett teljesíteniük. Mindenki abból a városrészből készült fel, amelyikben az iskolája található. Így a szilágyisok a Lajosvárosról készítettek prezentációt.
A vetélkedőn a Neumann teljesített a legjobban, a pásztorvölgyisek második helyezést értek el, a
Andrássy csapata pedig harmadik lett.