Hétfőig kell megfizetni a helyi adókat

Hétfőig lehet megfizetni a helyi adók és a gépjárműadó első félévre eső összegeit Egerben. Az önkormányzati adóhatóság mintegy 37 ezer levelet postázott ki az érintetteknek, részletezve a kiszabott adónemek mértékét. Mind a magánszemélyek, mind a vállalkozások számára lehetőség van részletfizetésre, vagy halasztásra.

Minden helyi adó megfizetésére kötelezett egri lakos és vállalkozás kapott az elmúlt hetekben levelet az önkormányzati adóhatóságtól, amiben részletezték a március 17-ig fizetendő, első félévre szóló összegeket. Ha valaki anyagi problémák miatt nem tudja határidőre rendezni a rá kirótt építmény, idegenforgalmi vagy gépjárműadót, kérhet halasztást, vagy részletfizetést. Fontos, azonban, hogy az erről szóló kérelmet minél hamarabb eljuttassák a helyi adóirodához.

A vállalkozások számára idén fontos változás, hogy a helyi adókkal kapcsolatos ügyintézés kizárólag elektronikus úton lehetséges, ügyfélkapun keresztül. Nyomtatott formában is leadható azonban az a kérelem, amivel a vállalkozások a fizetendő iparűzési adóelőleg összegére kérhetnek csökkentést.

A magánszemélyek és a vállalkozások számára is március 17-e, hétfő a kirótt adók befizetésének határideje, a méltányossági kérelmeket is eddig várják az érintettekről.