Squash mindenkinek!

Az Egri Squash Sportegyesület az egészen fiatal klubok közé tartozik, alig múlt egy éves, de máris egy olyan sporteseményt, családi napot szerveztek, ami közel 400, zömében gyereknek nyújtott sportos kikapcsolódást. Ehhez nem kellett más, mint egy sikeres pályázat.

Az egyesület a Magyar Olimpiai Bizottság és a Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán 700 ezer forintot nyert. A rendezvény alapja a squash, vagyis a fallabda volt. Bárki kipróbálhatta ezt a sportágat.
A próbázók mellett versenyt is hirdettek. A 11-13 évesek versengésén zömében egriek indultak, de volt fővárosi induló is. A squash mellett igen népszerű volt a gyerekek körében a tájfutók labirintusa.
Az Egri Spartacus tájékozódási futói két, különböző nehézségű pályát is felállítottak.
Az ingyenes programok között szűrővizsgálatok, gyümölcs és zöldségkóstolás, egészséges életmóddal kapcsolatos vetélkedők, kerékpáros ügyességi versenyek, retró szabadtéri játékok, mint például a zokni háború is szerepelt.
A szervezők azt tervezik, hogy ezt a családi napot egy évben kétszer, tavasszal és ősszel is megrendezik. Ehhez döntően pályázati forrásokat szeretnének igénybe venni.