Főiskolai tájékoztató

Önkéntes tartalékos rendszer népszerűsítése, új szenátus felállítása, egészséges mézkészítmények és csokoládétermékek kifejlesztése -többek között ezekről a témákról esett szó az Eszterházy Károly Főiskola havi tájékoztatóján. Az eseményen élménybeszámolót tartott Szabó Milán olimpikon, a főiskola testnevelő szakos hallgatója.

Együttműködési megállapodást írt alá az Eszterházy Károly Főiskola és a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága a főiskola szokásos havi tájékoztatóján. A hosszútávú együttműködés célja a tartalékos rendszer népszerűsítése.
Vanyur Tibor hozzátette: közösen szerveznek majd olyan rendezvényeket, ahol a honvédelmet népszerűsítik, és közösen toborozzák majd a fiatalokat. A tájékoztatón ismertették az új, 26 fős Szenátus összetételét is, a megválasztott szenátorok mandátuma 2018. március 3-ig tart. Szó esett még egy olyan projektről, melynek köszönhetően vitaminokkal, nővényi kivonatokkal dúsított méhészeti termékek és csokoládék kifejlesztésében vesz részt a főiskola, közösen a Corvinus egyetemmel, egy méhészeti kft.-vel és egy egri csokoládégyártóval. A projekt összköltsége 350 millió forint. A tájékoztatón élménybeszámolót tartott Szabó Milán, a főiskola hallgatója, aki részt vett a Szocsiban megrendezett téli olimpián, és a férfi sífutók szabad stílusú sprintversenyének selejtezőjében a 73., a 15 km-es klasszikus stílusú számban a 78. helyen végzett.
Tájékoztatták a résztvevőket a főiskola március 15-ei programjairól is. Az Egri Csillag ünnepélyes bontására nemzeti ünnepünk estéjén várják az érdeklődőket a Líceum dísztermében.