Tíz hektáron égett a fű

Tíz hektáron égett a száraz fű Eger külterületén, a felsővárosi áruházak mögötti területen. A Katasztrófavédelem arra hívja fel a figyelmet: ne hagyjunk felügyelet nélkül tüzet, mert az könnyen továbbterjedhet, súlyos károkat, életveszélyt is okozhat. Tavaly több mint 400 szabadtéri tűzhöz vonultak Heves megyében a tűzoltók, háromszáz esetben avar és aljnövényzet égett.

Tíz hektáron égett a Felsőváros határában a száraz fű. A tűzoltók két kocsival vonultak ki, kézi szerszámokkal, lapáttal oltották a tüzet.
Tavaly több mint 400 szabadtéri tűzhöz vonultak ki a tűzoltók, többségében aljnövényzet és avar égett, 2012-ben pedig több mint 1300 ilyen esethez riasztották őket Heves megyében.
Idén a szokatlanul korán jött jó idő miatt már megkezdődött az avar és a növényi hulladékok égetése. A felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen továbbterjedhet, életveszélyt, súlyos kárt okozhat – hívja fel a figyelmet a Katasztrófavédelem. Ha valaki figyelmen kívül hagyja a tűzvédelmi előírásokat, a hatóság 100 ezer forinttól egymillióig terjedő bírsággal sújthatja, ha az oltáshoz a tűzoltók segítségét is igénybe kell venni, a bírság jelentősen nő. A legkisebb kiszabható tétel 200 ezer, a legnagyobb már hárommillió forint.