Lovasruházati cég vezetője a legjobb fiatal vállalkozó

A sportoló kitartásával építi cégét az a fiatal vállalkozó nő, aki megnyerte az V. Junior Expo-t a hétvégén. Alekszi Viktória sikeres díjlovas, most ruházati cégével, a Cavalliera International Kft.-vel vitte el az arany serleget. Az egri bevásárlóközpontban több, mint 100 fiatal vállalkozó mutatkozott be, akiket a zsűri mellett a közönség is értékelt. A látogatók az egri Lagadrimi Lakberendezési és Ajándék Szalon standját tartották a legjobbnak.

Női vállalkozó nyerte az V. Junior Expo-t. A fiatal vállalkozók nemzetközi kiállításának versenyében -a zsűri beszámolója szerint- rendkívül erős volt a mezőny. Alekszi Viktória neve díjlovaglóként ismert, most azonban ruházati vállalkozásával vitte el az Expo arany serlegét. Azt mondja, cégét sportolói szenvedéllyel, kitartással irányítja és itt is elsőrendű cél a folyamatos fejlődés.
Egy hölgy nyerte a vállalkozói verseny 2. helyezését is. Csillag Zsuzsanna cége a kötött divatáru fogalmát reformálja meg, a zsűri kiemelte, hogy az expó igazi színfoltja volt a standja. Heves megyei cég is a képzeletbeli dobogóra került. Torda Tibor hatvani orvostechnikai vállalkozása egy csecsemők kórházi mozgatására alkalmas rendszert mutatott be az expón.
Több különdíjat kiosztottak, díjaztak bútorrestaurátort, szlovéniai falusi vendéglátót és 3D technológiát alkalmazó céget is. A verseny szorosságát jelzi, hogy a fődíjas mellett egy másik lovasruházati cég is sikerrel szerepelt, különdíjas lett.
A vállalkozásokat a közönség is értékelte. A legtöbb szavazatot begyűjtő cég egy egri lakberendezési vállalkozás lett, standjuknál élőben lehetett megfigyelni, hogyan készülnek a kézzel festett porcelánok.