Férfi OB I: ZF-Eger – Kaposvár 21-4

A férfi vízilabda OB I alapszakaszának 21. fordulójában ismét az élre került a ZF-Eger együttese. Ehhez az is kellett, hogy a listavezető Szolnok hazai pályán kapott ki a Szegedtől 9-8-ra. Az egrieknek könnyebb ellenfél jutott: a nyolcadik Kaposvár, soraikban az elmúlt évben még Egerben játszó Szécsi Zoltánnal. 21-4-re nyertek az egriek. Kedden a Honvéd következik, idegenben.

A 21. forduló két rangadóját még pénteken este lejátszották a csapatok. Egri szempontból a Szolnok – Szeged összecsapás számított igazán, hol a Szeged 9-8-ra nyert, vagyis egy esetleges Kaposvár elleni győzelemmel ismét az élre kerülhetett Dabrowski Norbert és Petrovai Márton együttese. Ősszel, a kaposvári mérkőzésen 14-9-re nyertek az egriek, most még magabiztosabb hazai győzelemben reménykedtek az egri nézők. Szécsi Zoltán, a vendégek kapusa először járt tétmérkőzésen Egerben ellenfélként tavalyi távozása óta, de a volt játékostársak erre – és névnapjára – egyáltalán nem voltak tekintettel. Az első két negyed után 9-0-ra vezetett a ZF-Eger. A két csapat közti nyilvánvaló különbség ellenére az egriek végig komolyan vették a mérkőzést, aminek talán a vendégek mestere, Fekete Szilveszter és persze a kaposvári szurkolók örültek a legkevésbé. Arra azért elég kevesen számítottak, hogy a Somogy megyeiek első góljukat a harmadik negyed felénél, 12-0-ás egri vezetést követően lövik. Ifjabb Berta József volt az, aki a harmadik negyedre beálló Meixnert felavatta ilyen módon. Az első két negyedben Bisztritsányi gólt sem kapott. A végén sem engedtek ki az egriek. Az öt találatig jutó Bátori vezérletével 21-4-re nyert a ZF-Eger.
Innentől viszont vége a könnyebb mérkőzéseknek. Az alapszakasz végén besűrűsödik a program, komolyabb ellenfelek következnek. Kedden 20 órától a Honvéd idegenben, majd szombaton a BL-ben az Olimpiakosz (március 15.), szintén idegenben. A bajnokság alapszakaszából hátralevő négy mérkőzésen sorrendben a Szeged (március 22., itthon), a Debrecen (március 29., itthon), a BVSC (április 5., idegenben) és a Vasas (április 12, itthon) lesz az ellenfél, miközben a BL-ben jön a JUG Dubrovnik (március 26.) és utazik a csapat a Barcelonetához (április 9.).