Fejlesztéspolitikai fórum

Közel ötszáz projekt fejeződött be Egerben a 2007-2013-as uniós ciklusban – tájékoztatott Németh Lászlóné a megyeszékhelyen. A nemzeti fejlesztési miniszter fejlesztéspolitikai fórumon összegezte az elmúlt időszak eredményeit. Elmondta azt is, hogy egyszerűsítenék az uniós pályázatokhoz való hozzájutást.

Fontos a munkahelyteremtés valamint a kis-és középvállalkozások támogatása – mondta a nemzeti fejlesztési miniszter Egerben. Hozzátette: egyszerűbb hozzáférést kell biztosítani az uniós fejlesztési forrásokhoz is, emellett figyelembe kell venni a sajátos, területi igényeket is az uniós források felosztásakor.
Németh Lászlóné felhívta a figyelmet az egri mikrovállalkozások magas támogatottságára és arra, hogy az útfelújítások is élen járnak a megyében. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselőjelölt a választópolgárok széleskörű megkereséséről szólt. Huszonhét településről érkezett vissza több mint kilenc ezer véleménykérő levél, melyben többek között munkahelyteremtésről, közbiztonságról, egészségügyről kérték a választópolgárok véleményét.
Nyitrai Zsolt hozzátette azt is, hogy a válaszadók szerint folytatni kell a már elkezdett rezsicsökkentést is.