Hogyan tovább egri labdarúgás?

– Az Egri Futball Club Kft. fellebbezése a kizáró határozat ellen még folyamatban van, de valószínűleg nem fogadják el a fellebbezést. Új szervezeti formában kell gondolkodnunk az egri labdarúgást illetően – tájékoztatta a szülőke

A sportért felelős alpolgármesteren kívül Harmati Péter, az Egri Sportcentrum SE elnöke, Jenei Károly, az MLSZ megyei igazgatója és Székely Károly utánpótlás edző tárgyalt a szövetség képviselőivel.
– A fellebbezés elutasítása után válhatnak az utánpótlás játékosok is úgymond, szabadon igazolhatóvá. Az MLSZ szabályai szerint egyszer igazolhatnak más egyesülethez a hátralevő idényben – mondta Rázsi Botond, alpolgármester a szülőknek.
A kizáró határozat jövő hét csütörtökön válhat jogerőssé, addig az utánpótlás csapatok, az I. osztályú U14 és U15, valamint a II. osztályú U17 és U21 még Egri FC néven lejátszhatják bajnoki mérkőzésiket.
– Az ok, az Egri FC Kft. felszámolása, egy törvényességi probléma. A helyzetet a sporttörvény ide vonatkozó kötelező érvényű szabálya generálja, ami kimondja: „fölszámolás alá került sportvállalkozást törölni kell a versenyrendszerből” – tette hozzá Jenei Károly, az MLSZ Heves megyei igazagatója.
Mint azt többen is elmondták, új szervezeti hátteret kell találni a korosztályos csapatoknak. Ez lehet például az Egri Sportcentrum SE. Harmati Péter egyesületi elnök már beadta az MLSZ-be azt a nyilatkozatot, hogy kész fogadni az országos utánpótlás bajnokságokban, illetve a Bozsik programban szereplő csapatokat és vállalja, hogy őket a szezonból hátralevő időben versenyeztetik. Minden további döntés az együttműködésről a Sportcentrum SE és az Önkormányzat között az MLSZ határozatától függ, vagyis attól, hogy milyen formában fejezhetik be a szezont a gyerekek.
– Szerződés nélkül nem tudom vállalni az egészet, mert akkor utána megint csak megy az egymásra mutogatás, egymás szidása. Bízom benne, hogy holnap, vagy holnap után ez, vagyis a szerződéskötés megtörténik a várossal, mert ez a feltétele annak, hogy átvegyük az utánpótlást – mondta az Egri Sportcentrum SE jelenlevő elnöke, Harmati Péter.
A versenybizottság részéről három lehetséges verziót vázoltak fel a folytatásra. Ezek közül a szülők és a gyerekek szempontjából is az lenne a legjobb, ha a Sportcentrum SE név alatt folytathatnák és fejezhetnék be a bajnokságot, megőrizve az eddig szerzett pontokat. A másik két esetben kikerülnének a bajnoki rendszerből és csak az ellenfelektől függne, hogy játszhatnak mérkőzéseket tét nélkül vagy még ezt a lehetőséget is elvesztik. A szülők részéről többen is megfogalmazták, minden lehetséges eszközt meg kell ragadniuk, hogy kedvező döntés szülessen az MLSZ-ben. Mint mondták, nem szabadna hagyni, hogy a most országos I. osztályban játszó U14 és U15 szélnek eredjen.
A szülők többen is jelezték, azt szeretnék, ha ebben az esetben a gyerekek érdekeit tartaná szem előtt az MLSZ és nem büntetnék őket a felelőtlen vezetők hibája miatt. Ezért készek akár az országos sajtóban is hallatni a hangjukat.