Ellenőrzik a tiltótáblákat

Március első napjától már kötelező a dohányzást tiltó táblák kihelyezése minden közintézmény esetében. Ezeket a jelzéseket ellenőrzik a megyében is két héten át. A szabvány tábla egyébként több helyről letölthető és nyomtatványboltokban is hozzá lehet jutni.

Ilyen, négynyelvű tiltótáblákat kell kihelyezni minden közintézményre március elsejétől. Tavaly Heves megyében több száz hasonló matricát osztott szét a hatóság a közintézményekben, a tavasz első napjáig kaptak haladékot az érintettek. Aki eddig nem helyezte el a táblát, komoly pénzbüntetésre számíthat, egészségvédelmi bírság formájában. Március második felében sorozatos ellenőrzések várhatók.
Megkérdeztük az egrieket is, mi a véleményük a korlátozásról? A legtöbb dohányzónak nem okozott gondot a szabályozás szerinti öt méter betartása.
Volt olyan is, aki kétkedve fogadta az újítást.
A szabvány nyomtatványok letölthetők a www.leteszemacigit.hu oldalról és a hetes számú kormányrendelet mellékletéből is. Aki nem elektronikus úton tenne szert a tiltótáblákra, az írószer és nyomtatványboltokban is megtalálja.
Ellenőrzésekre tehát minden közintézmény számíthat március második felében. Szórakozóhelyeken, szállodákban, iskolákban is megjelenhetnek az illetékes hatóság képviselői.