Uszonyos- és búvárúszó világkupa

Az uszonyos- és búvárúszó világkupa sorozat első állomása idén is Eger volt. Tizennégy ország, 54 klub, 315 versenyző képviseltette magát a Bitskey uszodában rendezett kétnapos eseményen.

Úgy tűnik, a világszövetség programjában évről évre az első nagy verseny, az uszonyos és búvárúszó világkupa-sorozat első fordulója mindig Egerben van. Tizennégy ország, 54 klub, 315 versenyző képviseltette magát a Bitskeyben rendezett kétnapos eseményen.
A magyar válogatottak mind rajthoz álltak Egerben. A debreceni Senánszky Petra világbajnokhoz méltó módon mindhárom egyéni versenyszámban győzött. 50 méteren teljesítette a Európa-bajnoki kiküldetési szintet. Ő lett a legeredményesebb versenyző.
Az egri első világkupa verseny az alapozási időszak közepére esik, ilyenkor nem várhatók csúcsdöntések.
Varga Senánszkyhoz hasonlóan 50-1000-200 méteren indult, mindhárom esetben második lett a debreceni versenyző mögött. A férfiaknál a junior világbajnok, szintén debreceni Kosina Gergő a fő számában, 200 méteren lett első.
Heves megyéből a Mátrai Erőmű és a Búvár és Vízisport Klub Eger is indított versenyzőket. A nyolc fordulós világkupa sorozat második állomása az olaszországi Lignanoban lesz március 15-én és 16-án.