Téltemető a Felsővárosban

Március 1-jével megérkezett a meteorológiai tavasz, de hogy biztosan magunk mögött tudjuk a telet, a Forráspont LISZI téltemető programot szervezett a Felsővárosban. Itt jelentette be a városrész frissen elválasztott fertálymestere, Tarsoly József, hogy minden hónapban fogadóórát tartanak a negyed hivatalban lévő és kiérdemült fertálymesterei az irodában, várják az észrevételeket.

Van egy hely, ahol a Felsővárosban élők elmondhatják ötleteiket, amit sajátjuknak érezhetnek, ahol közösségeket alkothatnak – mondta a Téltemető megnyitóján Tarsoly József hegybíró, aki a városrész idei fertálymestere. Ez a hely a Forráspont LISZI irodája. Tarsoly József azt is mondta: a kis közösségek, a szomszédságok adhatnak biztonságot, lehetőséget arra, hogy fontosnak érezzük magunkat. Szeretné, ha a Felsővárosban élők, a fertálymesterek és az iroda együtt találna megoldásokat a felmerülő problémákra, és együtt ragadnák meg a lehetőségeket.
A fertálymesterek minden hónap utolsó keddjén 4 és 6 óra között fogadóórát tartanak a Forráspont irodájában. Az iroda ősszel nyitott, azóta rendszeresen szerveznek programokat, de hétköznap is várják a felsővárosiakat. Közösséget építenek.
A felsővárosi téltemető Hungariddim koncerttel kezdődött. Közben lehetett táncolni, szaladgálni, forralt bort inni. Fellépett a Lobbanáspont Zsonglőr Egyesület is.