Rabok dolgoztak a szabadság ünnepe előtt

A Petőfi teret tették rendbe a fogvatartottak. A Börtön a városért, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet programja áprilisban lesz hatéves. Egerben már megszokott látvány, hogy hol az Érsekkertben, hol a Szépasszonyvölgyben, hol a bazilika előtt dolgoznak, de voltak már a Pásztorvölgyben, a Hősök temetőjében, a Grőber temetőben; segítettek árvízi védekezésben. Közel hatvan takarítási, szépítési akciót szerveztek eddig.

Hagyomány már, hogy a nagyobb ünnepek előtt a fogvatartottak teszik rendbe az ünnepség helyszínét. Október 23-a előtt a Hatvani kapu teret, ilyenkor, március 15-e előtt pedig a Petőfi teret szokták takarítani.
Azt az ígéretet tették hat évvel ezelőtt, hogy minél több olyan programba igyekszenek bekapcsolódni, ami a várost segíti, építi – mondja a börtönparancsnok. Komoly segítség a munkájuk ilyenkor, tavasszal, hiszen több mint egymillió négyzetméter tartozik a Városgondozáshoz.
A fogvatartottak kapáltak, gereblyéztek. Most tizennyolcan dolgoztak a Petőfi téren. Ismét túljelentkezés volt, a parancsnok szerint a fogvatartottak szeretik a Börtön a városért programot, a kinti munkát.