Premier és megemlékezés a Gárdonyi Géza Színházban

Megemlékezéssel egybekötött premiert tartott a Gárdonyi Géza Színház. Blaskó Balázs színházigazgató olyan elhunyt pályatársakat avatott az “Égi Páholy” tagjaivá, akik alapítói, meghatározó művészei voltak az egri színháznak. A premieren a Csongor és Tündét mutatta be a társulat, a drámai költeményt Beke Sándor rendezte.

Összművészeti előadást kínált a Gárdonyi Géza Színház új premierje, amelyet Beke Sándor rendező állított színpadra. A Csongor és Tündében fontos szerepet kaptak a színház táncművészei is. A koreográfiát Topolánszky Tamás állította össze, a címszerepeket Ozsgyányi Mihály és Bánfi Kata játszotta. A 75. születésnapját ünneplő Beke Sándor nem először rendezte meg a drámai költeményt.
A bemutatóra egy kiadvány is készült, amelyben megtalálható Beke Sándor “Az égig érő fa alatt” című tanulmánya, és összevethető Vörösmarty Mihály eredeti műve, a egri színház rendezői példányával.
A premier előtt a színház megemlékezett az elhunyt pályatársakról is. Az Égi Páholyt Blaskó Balázs színházigazgató avatta fel.
Az Égi Páholy tagja lett Agárdy Ilona, Ribár Éva, Kiss László, Bessenyei Zsófia, Safranek Károly, Váli Zita és Vizy György.