Egyelőre nem tudni, hány képviselőjelölt közül választhatunk majd

Sorsolással döntötte el a választási bizottság, milyen sorrendben szerepeljenek az egyéni képviselőjelöltek a szavazólapon. Összesen negyvenketten igényeltek ajánlóívet, eddig hét jelöltet vettek nyilvántartásba.

Egyelőre nem tudni, pontosan hány jelölt neve szerepel majd a szavazólapon. A jelöltállítási időszak ugyan hétfőn délután négykor lejárt, de sokan az utolsó pillanatban adták le az ajánlóíveket. Az aláírások hitelesítése még pár napig eltart. Ha a most nyilvántartásba vettek közül mindenki indulhat, 27 jelölt is lehet a szavazólapon Heves megye 1. számú választókerületében.
A választási bizottság sorsolással döntötte el, milyen sorrendben kerüljenek a jelöltek a szavazólapra. Azokat is sorsolták, akiket nyilvántartásba vettek, de jogerős határozat még nincs arról, hogy indulhatnak. A későbbi döntéstől függ, hogy ők rajta maradnak-e a lapon, vagy lekerülnek.
Összesen negyvenkét független jelölt vagy jelölő szervezet igényelt az 1. számú választókerületben ajánlóívet, két jelöltet már elutasítottak, egy nem juttatta vissza időben az ajánlóívet, tizenketten nem kértek nyilvántartásba vételt. A nyilvános sorsolásra három párt volt kíváncsi.