Egri FC?

A hétvégén a felszámolás alatt álló Egri FC Kft. labdarúgó csapatai közül a felnőttek már nem léptek pályára, ellenben az országos bajnokságokban érdekelt négy utánpótlás csapat igen. Két-két győzelem és döntetlen az egri fiatalok mérlege. Közben a háttérben folyik az egyeztetés, hogy ne kelljen szélnek ereszteni a gyerekeket a felszámolás miatt.

Szombaton folytatódott a labdarúgó NB III. küzdelemsorozata, de már az egri csapat nélkül, mivel az MLSZ közleménye szerint a Heves Megyei Bíróság megállapította az Egri FC Kft. fizetésképtelenségét, és elrendelte felszámolását. Erre az MLSZ versenybizottsága az Egri FC-t kizárta a 2013/14-es bajnokságból. Felnőtt csapat nincs, el sem utaztak a Létavértes elleni mérkőzésre, a három pontot a hajdúságiak kapták játék nélkül, ugyanez áll a soron következő ellenfelekre is.
Ezzel szemben az országos bajnokságokban érdekelt utánpótlás csapatok, a másodosztályú U21 és U17, valamint az első osztályú U15 és U14 egyaránt pályára lépett a hétvégén. Az ellenfelek a határozat ismeretében, ami az utánpótlás csapatokra is vonatkozik, pénteken érdeklődtek, hogy utazzanak, illetve várják-e az egrieket a sorsolás szerint. Az U21 és U17 az önkormányzat által biztosított buszokkal elutazott Hajdúböszörménybe, míg az U15 és az U14 a Felsővárosi sporttelep műfüves pályáján fogadta a mátészalkai csapatokat. Két-két győzelem és döntetlen a hétvégi egri mérleg.
A szülők és az edzők várják a gyors megoldást a város és az MLSZ részéről, hogy ne kelljen szélnek ereszteni a gyerekeket. Akár az eredeti, országos I. és II. osztályú utánpótlás bajnokságokban, akár a megyeiben – ha kell, akor más sportszervezet színeiben is, ha erre lehetőséget nyújt a Magyar Labdarúgó Szövetség.

NB III: Létavértes SC 97 – Egri FC 3-0 (játék nélkül)
U21 II. o. Észak-kelet: Hajdúböszörményi TE – Egri FC 2-2
U17 II. o. Észak-kelet: Hajdúböszörményi TE – Egri FC 1-11
U15 I. o. Kelet: Egri FC – Mátészalkai MTK 6-3
U14 I. o. Kelet: Egri FC – Mátészalkai MTK 0-0