Összbírói értekezlet

Kiegyensúlyozott volt az Egri Törvényszék múlt évi munkája, kevesebb ügy maradt folyamatban, és többet fejeztek be, mint ami az év során beérkezett-mondta az Egri Törvényszék elnöke az összbírói értekezletet követő sajtótájékoztatón. Hozzátette: két célt tűztek ki maguk elé tavaly, egyrészt az ügyforgalmi adatokon kívántak javítani, másrészt arra törekedtek, hogy erősítsék az állampolgári bizalmat. Mindkét célt sikeresen teljesítették.

70 bíró ítélkezett az elmúlt évben az Egri Törvényszéken. Dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke szerint a bírák az országos átlaghoz viszonyítva is eredményes munkát végeztek tavaly.
A bírák munkáját érékelve dr. Hunyadi-Buzás Ágnes az Egri Törvényszék leköszönő elnöke elmondta: egy járásbíró átlagosan a megyénkben 480 ügyet intéz el egy évben, egy másodfokú tanács több mint nyolcszáz ügyet. Az elmúlt évben a bíróságokhoz több mint 41 000 ügy érkezett, a korábbi évben ez a szám közel 28 000 volt, nagy mértékben nőtt tehát a beérkezett ügyek száma, ennek ellenére mégis több ügyet tudtak befejezni. Az Egri Törvényszék egyik célja épp az volt, hogy év végére kevesebb ügy maradjon folyamatban, mint a korábbi években. A másik célkitűzésük az volt, hogy erősítsék az állampolgári bizalmat, és még inkább nyilvánosságra hozzák a bíróság szolgáltatói jellegét.
A tavalyi év változásai közé tartozik még az is, hogy felállították az Egri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságot.