Az Év Heves Megyei Sportolója díj

Három kategóriában tizenöt jelölés érkezett az Év Heves Megyei Sportolója díjra. A megyei közgyűlés döntésének értelmében a hatvani Hegyi Norbert, válogatott sportlövő, az egri Eszterházy Károly Főiskola OB I/B-s vízilabda csapata és az egri Fehérvári Anna úszó részesült az elismerésben a 2013-as teljesítmények alapján.

Jelenlegi formájában 2011 óta létezik az Év Heves Megyei Sportolója díj, amit mindig három kategóriában – egyéni, csapat és fogyatékkal élő – ítélnek oda a megyei sportszervezetek, sportújságírók és a közgyűlés ajánlásainak figyelembevételével. Köszöntőjében Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, a megyei önkormányzat a jövőben is támogatja a sportot.
Az egyéni sportolók közül a hatvani Hegyi Norbert kapott elismerést. A válogatott koronglövő verseny miat volt távol, helyette felesége vette át a díjat. A csapat kategóriában az egri Eszterházy Károly Főiskola férfi vízilabda együttese lett a legjobb. Az elmúlt évben még a hazai I. osztályban szerepeltek, a 11. helyezéssel bent is maradtak, de a Főiskola nem tudta vállalni az újabb OB I-es szezont. Visszaléptek és jelenleg a másodosztályban szerepelnek. A fogyatékkal élő sportolók közül az egri Gárdonyi diákja, a kisemberek olimpiáján, úszásban arany és bronzérmet szerző Fehérvári Anna részesült elismerésben.