Világvándor

A felsőtárkányi faluházban működő Világvándor Klub februári vendége a családjával Felsőtárkányban élő Simon Ágnes volt, aki a most zárult téli olimpián a női sprint és klasszikus sífutásban versenyzett. A fényképes élménybeszámolón nem csak a sport és a versenyzés került szóba.

A családjával Felsőtárkányban lakó, háromgyermekes édesanyát dr. Juhász Attila Simon polgármester egy csokor virággal köszöntötte, majd egy közel egyórás, fényképek és emléktárgyak bemutatásával is illusztrált élménybeszámoló következett. A hírekből magáról a versenyről sokat megtudhattak az érdeklődők, de mindezt egészen más az ott versenyző sportoló szemszögéből látni és hallani. Sokkal személyesebb így az egész. Gyönyörű olimpiai falu, üres konyha, szigorú biztonsági előírások, a tengerparton pálmafák és meleg, fenn a hegyek között pedig 0, -5 fok. Különleges megnyitó, a magyarok kalocsai mintás síruhája napokig téma volt a világsajtóban. Szurkolás Miklós Editnek a helyszínen, majd a versenyek. Az eredetileg tervezett sprint mellett elindulhatott a 10 km-es, hosszú távon is.
A sprint távon 66., míg a hosszú, 10 km-es távon a 69. helyen zárt. Családjától, munkatársaitól, régi ismerősöktől és barátoktól kint, Szocsiban is nagyon sok támogatást kapott. Erre jó példa az a molinó, amivel munkatársai fogadták hazaérkezése után. Az élménybeszámoló végén, a kérdéseket követően előkerültek az oroszországi emléktárgyak is, így az akkreditációs kártya, mez és különböző kiadványok.