Egerben járt Varga Mihály

2010-ben a kormány két célt tűzött ki maga elé: egyrészt kerüljön ki az ország az adósságcsapdából, másrészt legyen több munkahely, nőjön a foglalkoztatottság. Mostanra elmondhatjuk, az adósságállomány csökkent privatizációs megoldások nélkül, nőtt a nemzeti vagyon, a munkanélküliség csökkent- mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter egy egri gazdasági fórumon. Hangsúlyozta: Brüsszelben is úgy látják, a magyar gazdaság jobban teljesít.

A gazdaság állapotáról tartott előadást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy fórumon. Mint mondta: 2010-ben a kormány egyik legfontosabb gazdaságpolitikai célja az volt, hogy csökkenjen az ország adósságállománya. A miniszter nagy eredménynek tartja, hogy ezt privatizációs megoldások nélkül sikerült elérni, miközben növelték a nemzeti vagyont. A kormány másik fontos célja a munkahelyteremtés volt. Ezzel kapcsolatban a nemzetgazdasági miniszter úgy fogalmazott: 22 év után először lépett 4 millió fölé a Magyarországon dolgozók száma, 12-ről 9 százalék alá csökkent a munkanélküliek aránya.
Varga Mihály úgy fogalmazott: az a furcsa helyzet állt elő, hogy Brüsszelben is ugyanúgy látják a magyar gazdaság állapotát, mint ahogy a magyar kormány látja.
Hozzátette: a rezsicsökkentés ügyében továbbra is nyomás alatt van az ország.