Babakötvény

Többek között az életkezdési támogatásról, Start számláról és a Babakötvényről esett szó a Magyar Államkincstárban. Dr. Dancsó József elnök elmondta, a Babakötvény az állami garancia mellett, amely 100 %-os biztonságot jelent a befektetőknek, 3 %-ot hoz a mindenkori éves infláció mellett.

„Jövőbeli elképzelésünk mindenképpen az, hogy az önkormányzati számlavezetést, az önkormányzatok pénzügyeiben való szerepvállalásunkat szeretnénk erősíteni.”
Dr. Dancsó József a Magyar Államkincstár elnöke az önkormányzatokkal való együttműködésről beszélt. Elmondta, jelenleg a negyedik adósságkonszolidáció folyik. Az állam mentesíti az 5000 fő feletti települések önkormányzatait a 2013. december 31-én fennálló hiteleitől. Az ehhez kapcsolódó hiteltörlesztések 2014-ben várhatóan 19 önkormányzatot fognak érinteni.
Ezen kívül az állampapír-forgalmazást emelte ki, amely mint elmondta, biztonságos és magas hozamú befektetési lehetőség. 2013. december 2-ától az új Babakötvényt azok vehetik igénybe, akiknek már született gyermekük, illetve akik majd ezek után terveznek gyermekvállalást.
A babakötvény a Start számlán nyitható, amelyre életkezdési támogatást is lehet kapni. Ez 42 500 Ft. Éves szinten az állam a befektetett összeg után annak 10 %-áig, további maximum 6000 Ft támogatást biztosít.