Stratégia Eger fejlődéséről

Eger és a környékbeli települések együttműködési lehetőségei – ezt is tartalmazza majd a tervezet, ami a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklus fejlődési irányait fekteti le. Az Integrált Településfejlesztési Stratégiát 30 fős munkacsoport véleményezi, csütörtökön értékelték a munka első fázisát.

A 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus Egerre vonatkozó fejlesztési irányvonalairól tanácskoztak csütörtökön a Civil Házban. A 30 fős munkacsoport gazdasági szereplőkből, civil és társadalmi intézmények képviselőiből áll, feladatuk az Integrált Településfejlesztési Stratégia céljainak és főbb irányainak meghatározása, véleményezése.

A munkacsoport összesen három alkalommal ülésezik, a helyzetértékelés után csütörtökön a középtávú célokat tárgyalták meg.
Az egyeztetések során olyan koncepciót kell megalkotniuk, ami tartalmazza az irányokat az élhetőség, a gazdasági versenyképesség és a demográfiai folyamatok pozitív befolyásolását illetően- fogalmazott Habis László, polgármester. A stratégia fontos eleme például a város és környékének együttműködési lehetőségei.
Az Integrált Településfejlesztési Stratégia megalkotása intenzív együtt gondolkodást kíván nem csak a munkacsoporttól, de minden egri társadalmi, civil és gazdasági szervezet részéről- tette hozzá a városvezető.
A dokumentum megtalálható a város honlapján is, várják az egriek véleményét, javaslatait.