Rendőrségi évértékelés

A közbiztonság megszilárdításán dolgozott 2013-ban az Egri Rendőrkapitányság – értékelte a tavalyi évet Bognár József alezredes. Ugyan – mint mondta – összességében nőtt a regisztrált bűncselekmények száma, a köznyugalmat megzavaró bűncselekmény nem történt. A tavalyi évben az idősek ellen elkövetett esetekre helyezték a hangsúlyt a rend őrei.

Elsősorban az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények visszaszorítását tűzte ki célul az Egri Rendőrkapitányság 2013-ban – összegzett Bognár József alezredes. Hozzátette: a lakosság szubjektív biztonságérzetének erősítését szolgálta az is, hogy növelték a rendőri jelenlétet az illetékességi területen. A rendőrkapitányság vezetője elmondta azt is, hogy bár nőtt a regisztrált bűncselekmények száma, súlyosabb, a köznyugalmat is megzavaró eset nem történt.
A baleseti statisztikát illetően elhangzott: pozitív adat, hogy 2013-ban nem történt halálos kimenetelű baleset a rendőrkapitánysághoz tartozó közutakon. Van mit javítani viszont az alkoholos befolyásoltság alatt elkövetett balesetek statisztikáján: 21-ről 28 százalékra nőtt az ittasan elkövetett balesetek száma. Elhangzott még: a szerencsétlenségeket továbbra is elsősorban a helytelenül megválasztott sebesség okozza.