Burkolólapok

Sokan jelezték, hogy szívesen vásárolnának a Dobó térről felszedett burkolólapokból. Az önkormányzat éppen ezért úgy döntött, értékesíti ezeket a kőlapokat, de csak egri lakosok és korlátozott mennyiséget vásárolhatnak belőle.

A Dobó téri felújítás kezdetén sokan fordultak az önkormányzathoz azzal, hogy szeretnének vásárolni a régi térkőből. A nagy érdeklődés miatt az önkormányzat úgy döntött, hogy a belváros-rehabilitációs munkálatok miatt a Dobó térről felszedett és épségben megmaradt burkolólapokat értékesíti, jelképes, darabonként 100 forintos áron.
ATM 0636 0:00 – négyszer ötöt. 0:03
Mi kell ahhoz, hogy ezeket valaki megvásárolja? Egri lakcímkártya és valamilyen személyi okirat. A Városgondozás Eger Kft. Homok utcai telephelyén hétköznap munkaidőben, délután háromig van lehetőség a vásárlásra.
– Egy lakos maximum öt Dobó téri lapot vásárolhat meg. Jelenleg az önkormányzattal abban állapodtunk meg, hogy mivel macskaköves utcák találhatók még Egerben és nem tudni, hogy a felújításuk a későbbiekben hogyan történik, illetve lesz-e más hasznosítása, ezért a bazalt kockakövek maradnak a telephelyen, raktáron. Egyelőre csak a Dobó téri lapok kerülnek értékesítésre – nyilatkozta Jakab Zoltán, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezető igazgatója.
A Dobó tér központi részéről valamivel több, mint 1800 darab követ sikerült épségben felszedni. Nagy részét már értékesítették. Később az áruház előtti térről és a Minorita templom előtti térrészről is ide szállítják a még értékesíthető ép burkolólapokat. A töredezett, darabos köveket ledarálják és töretként értékesítik.