Balesetmegelőző intézkedések a 25-ösön

Az utóbbi időszak sorozatos balesetei után változtatások várhatóak a 25-ös főút Eger és Kerecsend közötti szakaszán. A közút, a rendőrség és a közlekedésfelügyelet újabb figyelemfelhívó táblákkal, fokozott sebességellenőrzéssel és hatékonyabb vízelvezetéssel előzné meg a további baleseteket.

Harminc ilyen fluoreszkáló iránytábla került az érintett útszakasz kanyarjaiba múlt héten pénteken. További húsz tábla kihelyezését tervezi a Magyar Közút megyei igazgatósága. Ha ez is kevés lenne a balesetek megelőzéséhez, egy úgynevezett grooving technikát alkalmazva a legveszélyesebb útszakasz vízelvezetését is javítják.
Úgy tudjuk, az egyeztetésnek köszönhetően a rendőrség nagyméretű, figyelemfelhívó táblát is kihelyez a 25-ös főút mentén. Ezen felül napi szinten számíthatnak az autósok sebességellenőrzésre az útszakaszon, ezt is táblák jelzik majd. Egy korábbi interjúban a Balesetmegelőzési Bizottság elnöke is az útviszonyoknak megfelelő vezetésre hívta fel a figyelmet.
A megelőzést segítő táblák kihelyezését már megkezdték a közutasok, a vízelvezetés megoldása az idő enyhülésével valósulhat meg.