LMP: van esély a bejutásra

Reális esély látszik a Lehet Más a Politika parlamentbe jutására – jelentette ki a kampány nyitásaként dr. Csarnó Ákos, a párt 1. számú választókerületének leendő képviselőjelöltje. Az induláshoz szükséges aláírások gyűjtését már megkezdték, illetve helyi ügyben, a parkolóház körüli bonyodalmak kapcsán is kampányba kezdtek, rendkívüli közgyűlés összehívását sürgetve a kérdésben.

Dr. Csarnó Ákos az egri közgyűlés pénzügyi és ügyrendi bizottságának elnöke a 9. helyen szerepel az LMP országos listáján. Mint az aláírásgyűjtés helyszínén mondta, reális esélyt lát a párt parlamentbe jutására. Hozzátette, a fő üzenet a jelenlegi kormány leváltása.
A párt helyi kezdeményezése, hogy a parkolóház építésének és működtetésének tisztázatlan ügyében rendkívüli közgyűlést hívjanak össze, az LMP az eseti bizottság felállítását is támogatja. Dr. Csarnó Ákos ennek érdekében hétfőn a polgármesterhez és a jegyzőhöz fordult. Mint mondta, az önkormányzatnak az EVAT Zrt.-n keresztül havi bruttó 6 millió forint bérleti díjat kell majd fizetnie a működtetésért ez pedig – egyéb problémák mellett – elfogadhatatlan.