Rendkívüli ülés

A Heves Megyei Közgyűlés soron kívüli ülésen döntött a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. tulajdonrészének átvételéről. A testület ezen kívül elfogadta a 2014-es költségvetésről szóló javaslatot.

Ahogy az várható volt, a Fidesz frakció napirend előtt szóba hozta a plágiunmmal vádolt dr. Sós Tamás ügyét. Sveiczer Sándor Péter ismertette a szocialista országgyűlési képviselő ellen felhozott vádat, majd úgy fogalmazott, nem véletlen, hogy a volt megyei elnök zuhanórepülésbe kezdett az MSZP országos listáján, az elnökség láthatóan elengedte a kezét. Sós ugyani kedden még a parlamenti bejutással kecsegtető 43. helyen volt, szerdára azonban visszesett az 59. helyre. A szocialista Szabó Gyula később a felszólalás kapfcsán azt mondta, annak n em volt helye az ülésen.
Szintén napirend előtt a jobbikos Dudás Róbert azt mondta, látszik, hogy elkezdődött a kampány, az MSZP és a Fidesz egymással riogatja az országot. Kifogásolta továbbá, hogy sem a földtörvénnyel, sem a parádsasvári üveggyár épületével kapcsolatos kérdésére nem kapott választ a kormányzattól.
Már a napirendek között fogadták el a NORDÁVAL kapcsolatos javaslatot, ez történt az idei költségvetésről szóló napirendi ponttal is. A testület megszavazta a sürgősséggel tárgyalt napirendet is, amely a kormány és a megyei önkormányzatok közötti stratégiai megállapodásról szól. Végül zárt ülésen döntöttek a Heves Megyei Rendészeti és közbiztonsági daj odaítéléséről.