Fidesz: továbbra is kiemelt ügy az idegenforgalom és a vízilabda

A Fidesz többet költene idegenforgalmi rendezvényekre és szelektív hulladékgazdálkodásra, valamint újabb összegekkel támogatná a vízilabdasportot és az Egri Termálfürdőt. A párt egri frakciója többek között ezeket a javaslatokat terjesztette elő a közgyűlésnek.

Martonné Adler Ildikó a Fidesz egri alapszervezetének elnöke azt mondta: költségvetési javaslataik minden korosztályt érintenek. A frakció továbbra is támogatja a Neon Ifjúsági és Kulturális Szervezetet, és
15 millió forintos forrás javasol egy koncertterem létrehozására, amelyet az egri fiatalok vehetnének birtokba. A Fidesz egri frakciója felülvizsgálná a társasházak vízdíj túlfizetését is, javasolták, hogy a közterületen lévő gerinchálózatok a Vízmű tulajdonába kerüljenek.
Habis László polgármester hangsúlyozta: továbbra is kiemelt ügynek kell lennie az egri vízilabdának. Hozzátette: újabb 10 millió forintos támogatást javasolnak a csapat számára, amely így 66 millió forintból gazdálkodhatna. A Fidesz frakció 50 millió forintból felújíttatná a közvilágítási rendszert, 20 millió forintot különítene el kerékpárkölcsönzők létrehozására és 18 milliót forintot fordítana a szelektív-hulladék gazdálkodás fejlesztésére.