Értékközvetítés és tehetséggondozás másképp

Hatvan tematikus szakkör, tizenöt műveltségi vetélkedő és több, mint 1700 diák. Ez a mérlege a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár héten lezárult programsorozatának. A 2012 októberében indított Sulitéka célja az volt, hogy tanórán kívül segítse a gyermekek kulturális nevelését, személyiségfejlődését és képességeik kibontakoztatását.

Habis László polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: régóta figyelemmel kíséri a könyvtár kreatív és rendhagyó programjait, szerinte az intézmény méltó a tavaly elnyert év könyvtára címre. Hozzátette: nemcsak a Sulitéka statisztikája meggyőző, hanem a foglalkozásokon készült gyermekfotók is.
Tőzsér Istvánné igazgatónő úgy gondolja a könyvtár ideális hely az elmélyülésre, tanulásra és alkalmas közösségi találkozásokra is.
A programsorozat 2012 októberében indult, amelyhez 15 intézmény, iskolák és óvodák csatlakoztak. A diákok tematikus szakkörökön bontakoztathatták ki irodalmi, zenei, képzőművészeti tehetségüket, rendhagyó történelmi, irodalmi előadásokat hallgathattak meg, és ellátogattak számos nemzeti emlékhelyre is. Tudásuk bővítéséhez, elmélyítéséhez használhatták a könyvtár szolgáltatásait is, és részt vehettek egy táborban is, ahol saját mesekönyvet készíthettek. A Sulitékához az óvodákon és iskolákon kívül egy gyermekotthon is csatlakozott. Képzőművész szakkörük számára kiállítást is szervezett a könyvtár. Bár a programsorozat lezárult, az egri könyvtár folytatja az együttműködést a megye köznevelési és közoktatási intézményeivel.