Fejlesztés a várban

Az egri vár és erődrendszer turisztikai attrakcióinak fejlesztésére több mint másfél milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város. A kivitelezői szerződést már korábban aláírták. A munka már elkezdődött. Mint az a projektnyitó rendezvényen elhangzott, Nyitrai Zsolt és Habis László országgyűlési képviselők közösen kezdeményezik, hogy a várat minősítsék nemzeti emlékhellyé.

A projektnyitón Habis László polgármester hangsúlyozta, mint különleges emlékhely, az ország kiemelt turisztikai célpontjai közé tartozik az egri vár. Az összesen több mint 1,7 milliárdos projekt jól illeszkedik a többi, az utóbbi időben a városban folyó felújítási programhoz. A Líceum és a Termálfürdő rekonstrukciója már lezárult, de folyik az Érseki Palota és a belváros-rehabilitáció. Utóbbihoz szervesen kapcsolódik a vár attrakciófejlesztése.
Készül egy sétány, ami a Kis Dobó tértől az Északi kapuig vezet, a Szép Bástya, a vár legmagasabb pontja ismét látogatható lesz, megnyitják a Várkertet, illetve készül egy interaktív fegyvertár is, de a várban ivó-, csapadék- és szennyvízcsatornát is építenek. Nyitrai Zsolt, országgyűlési képviselő Habis László polgármesterrel közösen kezdeményezik, hogy a jelenleg történelmi emlékhelyként számon tartott egri várat minősítsék nemzeti emlékhellyé.
A kivitelezővel még tavaly év végén sikerült aláírni a szerződést, a munka januárban már el is kezdődött.