Erzsébet-program

A nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak, gyerekeknek és fogyatékkal élőknek kedvez az Erzsébet-program. 2014-re 62 különböző pályázatot írtak ki. A tavalyihoz képest nem változott az önrész aránya, a lehetőségek száma viszont megkétszereződött. Idén 3,5 milliárd forintból gazdálkodik a program.

Horváth László megyei kormánymegbízott az Erzsébet-program sikeréről beszélt. Elmondta, tavaly százezer gyermek vehetett részt táboroztatásban. A program a tehetséggondozást is magára vállalta. Az Erzsébet Talentum biztosítja, hogy a gyerekek nemcsak nyáron, hanem év közben is tarthassák a kapcsolatot a táborvezetőkkel. Ebben a programban összesen száz gyermeket választanak ki, 12 különböző területről. Lőkös Krisztián tavaly cselgáncs táborban vett részt.
Idén szörf, horgász, író-olvasó és alkotótáborokkal is bővül a választék. A fogyatékkal élő gyermekeknek hat sportágban rendeznek speciális táborokat, valamint a hat leghátrányosabb tankerületben napközis táborokat hoznak létre, ahol teljes ellátást biztosítanak a gyerekeknek.
Újdonságnak számít a nyugdíjas fürdőpályázat, ahol az ország különböző gyógyfürdőit látogathatják a nyugdíjasok. Eredetileg január másodikától február közepéig lehetett volna rá jelentkezni, de a legtöbb hely már betelt. Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője elmondta, a pályázatok között nem szelektálnak, a beérkezés időpontja számít. A gyermektáborokba az erzsebetprogram.hu weboldalon március 20-ig lehet még jelentkezni.