Nyitrai: A választás jó befejezéséhez jó kezdés kell

Közéleti témákat tartalmazó kérdőíveket küld a Fidesz-KDNP azoknak a választópolgároknak, aki Heves megye 1. számú választókerületében élnek, ez talán az eddigi legnagyobb felmérés, ami országgyűlési választás előtt készült – mondta dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, választókerületi elnök. Nyitrai beszélt arról is: megszavazták az újabb rezsicsökkentést, az ezt védő Magyar Csapatba pedig országosan eddig 74 ezren léptek be.

Ötvennyolc nap van hátra a választásokig, az igazi tét az, hogy folytatódik-e a rezsicsökkentés – kezdte sajtótájékoztatóját dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő. Szerinte szükség van a rezsicsökkentés megvédésére, hiszen eddig is több irányból támadták: az ellenzéki pártok, a multinacionális cégek és a brüsszeli adminisztráció egyaránt.
Tegnap újabb csökkentésről szavazott a parlament, a gáz, az áram, a távhő ára lesz alacsonyabb. Többen az LMP, az MSZP és a Bajnai-párt tagjai közül ezt nem támogatták – emelte ki Nyitrai. Február 17-éig különféle információs anyagokat küld a választópolgároknak a Fidesz-KDNP szövetség. Nyitrai azt mondja: ha egy választást jól akarunk befejezni, jól kell elkezdeni. Mindig is fontosnak tartották a párbeszédet, ezért a választókerület 27 településén élőknek közéleti témákat tartalmazó kérdőíveket küldenek.
A választópolgárok el tudják mondani a véleményüket, a választási fölkészülésben, majd azt követően is figyelembe tudják venni – emelte ki a képviselő. Nyitrai úgy véli: ez az egyik legnagyobb felmérés, ami készült eddig országgyűlési választást megelőzően.
Létrehozták a Magyar Csapatot, ennek tagja lehet minden olyan polgár, aki tud és akar tenni a rezsicsökkentésért. Országosan már 74 ezren csatlakoztak a csapathoz.