Waldorf-bemutató

Iskolaválasztás előtt álló gyermekeknek és szüleiknek szervezett Waldorf bemutató órát a Kreatív Élet Alapítvány. Szülői kezdeményezésre szeptemberben indul az első Waldorf iskolai csoport Egerben.

Gyerekek ismerkedtek a leendő egri Waldorf Iskola oktatási segédanyagaival a Forrásban szervezett szerdai bemutató órán. A szeptemberben induló képzés iránt főleg iskolaválasztás előtt álló gyermekek szülei érdeklődtek, megközelítőleg 60 fő vett részt a minta foglalkozáson. Az iskolai csoport beindításához az önkormányzattól bérelne épületet a szervező Kreatív Élet Alapítvány. Várhatóan a jövő héten születik döntés a helyszínt illetően, a további feltételek megteremtésén a kezdeményező szülők együtt dolgoznak.

A Waldorf Iskola első évfolyama várhatóan 20 fővel indul. A leendő osztályfőnök, Gasparovics Éva több, mint 10 éves tapasztalattal bír a speciális módszer terén. A bemutató óra ismerkedéssel indult, a feladatokba pedig a szülőket is bevonták.

Az egri Waldorf-iskola egyelőre nem rendelkezik a jelentkezések hivatalos fogadásához szükséges adminisztrációs feltételekkel, ezért azokat a szülőket, akik gyermeküket oda szeretnék beíratni, márciusban egy szándéknyilatkozat beadására kérik.