Bíróság elé kerül a tánciskola ügye

Lezárult a nyomozás az egyik egri tánciskola oktatóit és vezetőit érintő csalási ügyben. A NAV átadja a nyomozati anyagot az ügyészségnek, így az iskolát működtető alapítvány vezetője és a csalásban résztvevő oktatók ellen hamarosan megkezdődik a bírósági eljárás.

Akár 8 év szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság azt a férfit, aki az egyik tánciskolát működtető alapítvány vezetőjeként 135 millió forint állami támogatás jogosulatlan felhasználásában vett részt. Bűnsegédként az intézmény vezetőit, közokirat hamisítással pedig az oktatóit gyanúsítják.
Az iskola 2005 és 2008 között évente ezer olyan tanuló után kapott normatív támogatást, akik nem is vettek részt a képzésekben.

A tánciskolát működtető alapítvány vezetője előzetes letartóztatásban várja a bíróság döntését. Ha a csalás vádjában beigazolódik a bűnössége, akár 8 év szabadságvesztésre is ítélhetik. A férfi ellen más ügyekben is zajlik nyomozás, tiltott pornográf felvételekkel való visszaéléssel és egyéb bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítja a rendőrség.