Több fényt!

A költségvetés tervezés időszakában olyan intézkedéseket szorgalmaz a Fidesz egri csoportja, amelyek az embereket segítik, plusz lehetőségeket adnak az itt élőknek – hangsúlyozta Martonné Adler Ildikó elnök. Ezek között szerepel újabb térfigyelő kamerák elhelyezése és a közvilágítás korszerűsítése.

A tavalyi költségvetés előkészítésekor a Fidesz valamennyi módosító indítványát elfogadta a a közgyűlés. Ilyen volt például a kis- és középvállalkozásoknak segítő hitel lehetőség, az ingyenes HPV oltás, az Eger kártya bevezetése, vagy a Nemzeti Emlékhely Bizottság létrehozása – mondta Martonné Adler Ildikó. Hozzátette: a kormányzat konszolidálta az önkormányzatokat, Eger pedig további 2 milliárdos támogatást kapott.
Gál Judit önkormányzati képviselő az idei módosítások közül kiemelte, hogy a jobb közbiztonság érdekében több térfigyelő kamerát kívánnak elhelyezni a városban és a bekötő utakon, visszaszorítandó a városi és az „átutazó” bűnözést. Ezen kívül korszerűsítésre vár a közvilágítás is.
A több millió forintos nagyságrendű beruházásokat indítványozó módosító javaslatokról jelenleg a bizottságok tárgyalnak, azok egy hónapon belül kerülhetnek a közgyűlés elé.