“Az egészséges önzés háza”

Az egri kórház soha nem volt ennyire rossz helyzetben, sem akkor, amikor önkormányzati fenntartású volt, sem akkor, amikor magántőke üzemeltette – jelentette ki Pál György szocialista önkormányzati képviselő. Szalóczi Géza, az Együtt 2014 országgyűlési képviselőjelöltje az intézményben tapasztalható visszásságok kapcsán az egészséges önzés kórházának titulálta a Markhot Ferenc Kórházat az összefogás jegyében tartott közös sajtótájékoztatón.

Mindannyian emlékszünk arra, amikor a malacos botrányról és s kórházvédők hangoskodásáról volt híres Eger a médiában. Az akkori kórházvédők most hallgatnak, pedig a kórház még nem volt ennyire rossz helyzetben – mondta Pál György. Hozzátette, az Emberi Erőforrások Minisztérium tájékoztatása szerint 2013 szeptemberében 795 millió forint volt a kórház kötelezettség állománya, amely az év végéig vélhetően nem csökkent, bár érkezett egy 247 millió forintos kormányzati támogatás.
Pál György másik problémaként az infrastruktúra elavultságát emelte ki, amely annak ellenére gond, hogy 2010 áprilisában az MSZP kormány 4,4 milliárd forint fejlesztési támogatást ítélt meg a kórház javára, kormányváltás után azonban két éven keresztül semmi nem történt.
Az összefogás színeiben induló képviselőjelölt, Szalóczi Géza a kórházban tapasztalható visszásságokra hívta föl a figyelmet. Egyrészt kiemelte, hogy a kórház nem tart igényt arra a két lakásra, amelyben korábban rezidens orvosok laktak, másrészt aggályosnak tartotta, hogy míg a dolgozók nem kapják meg a cafeteriát és a jubileumi jutalmakat, a kórház két csúcsvezetője állítólag hivatali autóval, vagy a kórház által bérelt saját gépkocsival jár naponta haza másik településre.
Pál György hangsúlyozta, a közös megszólalással szeretnék megmutatni, hogy az összefogás résztvevői együtt gondolkodnak, programjaik egy irányba mutatnak.