Szennyvízberuházás Szihalomban

Közel egymilliárd forintból csatornahálózat és korszerű szennyvíztisztító épült Szihalomban. A beruházásnak köszönhetően csökken a környezetszennyezés, és remélik, az infrastruktúra fejlődésével több befektetőt vonz majd a község.

Több mint nyolcszáz millió forintos uniós forrásból és közel kétszáz millió forint önerőből épült 25 km csatornahálózat és egy szennyvíztisztító Szihalmomban. A beruházás zárórendezvényén Bóta József Sándor, a község polgármestere úgy fogalmazott: mertünk nagyot álmodni, Szihalom egy élhetőbb falu lett. A fejlesztés már nagyon időszerű volt, a szennyvíz a talajba szivárgott.
A polgármester hozzátette: a beruházástól azt remélik, hogy a környezet és a talaj megóvásával egészségesebbé válik Szihalom, az infrastruktúra fejlődésének köszönhetően több befektető érkezhet a településre, munkahelyeket teremtve az itt élőknek.
A kivitelezők gyors munkát végeztek, szűk három hónap alatt építették meg a csatornahálózatot, heti több mint két kilométert fektettek le. A korszerű szennyvíztisztító naponta 150 köbméternyi vizet kezel.
A beruházással több mint kilencszáz lakóházat kötnek rá a csatornahálózatra. A próbaüzem alatt már 520-at rákötöttek, s remélik, egy éven belül minden háztartás rácsatlakozhat a hálózatra.