Edzőváltás a ZF-Egernél

Sűrűn követték egymást az események az elmúlt héten a ZF-Eger férfi vízilabdázóinál. Szerdán 13 gólos vereség Rijekában a Bajnokok Ligája mérkőzésen, majd pénteken az Egri Vízilabda Klub elnöksége úgy határozott, hogy felmenti Gerendás Györgyöt a csapat vezetőedzői posztjáról. Ezt követően szombaton Szolnokon, bajnoki mérkőzésen kapott ki a csapat 8-6-ra.

Így indult a szezon: Gerendás György, mint vezetőedző, mellette Dabrowski Norbert, aki a tervek szerint a 2014/15-ös idénytől vette volna át az egri csapatot. Erre most, hamarabb került sor.
A Bajnokok Ligájában a legjobb 12 között csatlakozott az egri együttes a mezőnyhöz. A szerdai, rijekai 20-7-es vereséget is beleértve a nemzetközi porondon ebben a szezonban 5 mérkőzésből csak egyet, az Olimpiakosz ellen tudott megnyerni a csapat. Ezzel szemben a hazai bajnokságban eddig, a hétvégi, Szolnok elleni találkozóig jól ment az egrieknek. Veretlenül vezették a bajnokságot. A szerdai horvátországi vereség után az Egri Vízilabda Klub elnöksége pénteken közleményben tudatta, hogy felmenti Gerendás Györgyöt vezetőedzői tisztsége alól, és helyette az addigi másodedző, Dabrowski Norbert vette át a csapatot. Másnap a bajnoki forduló rangadóján a Szolnok fogadta az egrieket, ahol a Tisza-partiak 8-6-ra nyertek. Ebben a szezonban, a magyar bajnokságban első vereségét szenvedte el a csapat. A vesztett pontokat illetően így már jobban áll a Szolnok, de jelenleg az egy meccsel többet játszó Eger áll még a tabella élén. A következő bajnokira két hetet kell várni. A héten a válogatott Volvo-kupa találkozói miatt nem lesz forduló. Február 15-én, szombaton az OSC látogat Egerbe.