Borászbál – a jó bor összehozza az embereket

A jó bor legfontosabb küldetése, hogy összehozza az embereket, a közösségeket – ezt Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő mondta a borászbálon. A képviselő itt is megemlítette, hogy szükség van egy az egri borokat, borászokat bemutató többnyelvű nívós kiadványra, és kiváló kezdeményezésnek nevezte az Egri Csillagot. A 11. borászbálon a szervező Egri Borbarát Hölgyek folytatták a gyűjtést az Egri Csillag legendájában szereplő őrkunyhó felállítására. Telt ház előtt lépett fel a borászkórus.

A borászkórus bemutatkozása után Gál Tiborné, a szervező Egri Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke külön köszöntötte a díszvendégeket, Áts Károly tokaji borászt, aki 2012-ben az év bortermelője volt, és Tóth Ferencet, aki szintén ekkor lett az év borásza az egri borvidéken.
A tokaji borász részvétele az egri borászbálon azt jelenti, hogy a bál túlmutat a borvidék határain, borászok és borvidékek között létezik összefogás – mondta dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő a bál megnyitóján. A jó bor legfontosabb küldetése, hogy összehozza az embereket, közösségeket – fogalmazott.
Minden borásznak megvan a maga érdeke, de szükség van összefogásra. El kell készíteni például közösen egy nívós kiadványt az egri borvidékről, amely bemutatja a borokat, borászokat – mondta Nyitrai. Márciusban a lengyel köztársasági elnöknek már szeretnék odaadni a lengyel, angol, kínai és magyar nyelvű kiadványt. Kiváló kezdeményezésnek nevezte a képviselő az Egri Csillagot.
A 11. borászbálon is gyűjtöttek a Borbarát Hölgyek. Cél még mindig az őrkunyhó felállítása, azé a kunyhóé, amely szerepel az Egri Csillag legendájában. Az idei bálra több újdonságot is kitaláltak: ilyen volt például az álarcviselés.